Haberlerİnşaat Mühendisi

İnşaat Mühendisliği Eğitiminde 5 Yılda Lisans+Yüksek Lisans Diploması İmkanı

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ile Amerikanın inşaat mühendisliğinde önde gelen üniversitelerinden University of Illinois at Urbana-Champaign (UIUC) arasında imzalanan anlaşmaya göre başarılı olan SDÜ İnşaat Mühendisliği öğrencileri, 3. sınıftan sonraki öğrenimlerine iki yıl da UIUC’de devam ederek;  SDÜ’den lisans, UIUC’den de yüksek lisans diploması alarak çift diploma ile mezun olmaya hak kazanabilecek.  (SDU-UIUC 3+2 BS+MS Programı)

Öğrencilerin hem kişisel hem de mesleki açıdan kendilerini geliştirmeleri için önemli bir fırsat olan bu program dahilinde University of Illinois at Urbana -Champaign (UIUC) öğrencileri de SDÜ İnşaat Mühendisliği Bölümünde eğitim alacak.




Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler her iki üniversiteden de diploma alarak lisans ve yüksek lisans eğitimlerini tamamlamış olacak. 1867 yılında kurulan UIUC’nin yaklaşık 100 ülkeden 41.000’den fazla öğrencisi bulunuyor. lTeorik ve uygulamalı alanda önemli araştırmaların yürütüldüğü UIUC İnşaat Mühendisliği Bölümü, U.S. News and World Report’un 2018’de yayınladığı ‘‘2018 America’s Best Colleges’’ adlı araştırmasında en başarılı  inşaat mühendisliği lisans eğitimi konusunda ABD’de üçüncü, en başarılı yüksek lisans eğitimi konusunda ise ABD’de ikinci sırada yer almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir