Haberler

İnşaatçılara Uygun En İyi 5 Bilgisayar Oyunu

İnşaat sektöründeki profesyonellere uygun, onların eğitim, yetenek ve ilgi alanlarıyla yakından ilgili bilgisayar oyunlarını toparlayacak olursak;

simcity

SimCity

Özgünlüğü ve oyun dünyasında yarattığı tarz ile kült haline gelmiş Simcity oyununu neredeyse bilmeyen duymayan yoktur. Sıfırdan bir medeniyet kurma yolunda ilerleyen oyuncular şehrin ve halkın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıp kenti her geçen gün büyütmeye ve idare etmeye çalışıyor. Attıkları her adımda stratejik düşünmek zorunda olan bu oyuncuların en iyileri inşaat sektöründen çıksa gerek.



cities-skylines

Cities: Skylines

Son zamanlarda en çok oynanan oyunlardan biri. Simcity’ye göre zengin içeriği daha kolay oynanışı ve harita genişliği olarak daha büyük olan oyun, oyun konusunda iyi olmayan oyuncuları da kendisine çekebiliyor. Tabii ki en çok da inşaatçıları.

aven-colony

Aven Colony

Bilim-kurgu türü bir şehir kurma oyunu olan Aven Colony’de oyunda yeni keşfedilen bir gezegeni koloniniz haline getiriyor ve onu geliştiriyorsunuz. Sosyo-politik kararlar uygulama, referandumlar/siyasi seçimler gerçekleştirmek; kolonistlerinizin meslekleri, beslenmeleri, eğlenceleri, besinlerinin kalitesinden sorumlu olmak vs. gibi birçok detay da içeren oyun hem kamu yönetimi meslek gruplarına hem de medeniyet mühendisleri olan inşaatçılara hitap ediyor.



tropico 5

Tropico 5

Şehir kurma oyunları içerisinde en ilginçlerinden bir tanesi olan Tropico 5’te amaç sadece şehir kurmak olmayıp, aynı zamanda “El Presidente” adı verilen bir diktatör rolünde başarılı olup halkı yönetmek. Bu şehir kurma oyununda gelişmiş ticaret ilişkileri, teknolojiler, bilimsel araştırmalar ve benzeri bir çok detay ile karşı karşıya kalan oyuncu diktatörlüğü elinden kaptırmamak için çabalamakta. Şehir kurma yeteneğinin yanında insan yönetme özelliğine de sahip olunması gereken oyun tam inşaat sektörü mensuplarına göre.

Banished
Banished

Ortaçağ döneminde geçen bir diğer şehir kurma oyunu. Aslında oyundaki asıl hedef sadece şehir kurmak değil, dengeli kaynak yönetimi ile mümkün olabildiğince yüksek popülasyona ulaşıp; köylülerin temel ihtiyaçlarına çözüm bularak onları hayatta tutmaya çalışmaktır. Sade fakat bir o kadar da karmaşık yapıya sahip bir oyundur.



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir