Kategoriler: Dekorasyon

2021 Trend Duvar Boya Renkleri

2021 Ev Dekorasyonu Duvar Renkleri – Bu Yıl En Çok Tercih Edilecek Boya Renkleri

Duvarlar kim ne derse desin evlerin en önemli dekorasyon elemanlarıdır. Bu en önemli araçları olduğu gibi kabullenmek ya da en yaygın ve garanti renkleri seçerek harcamak adeta bir sergide boş bir tuval sergilemek demektir. Evinize yeni bir hava katmak istiyorsanız, 2021’in en trend duvar renkleriyle ilgili dünya genelindeki boya trendleri araştırmamıza ve tahminlerimize göz atın ve bunları kendi yaşam alanlarınızda nasıl uygulayacağınıza karar verin. Ayrıca sağlığınız açısından boya seçiminizi etkileyebilecek durumlar ile ilgili (Hangi Duvar Boyaları Sağlıklı, Hangileri Zararlıdır?) yazımıza göz atmanızı öneririz.



2021 yılı duvar dekorasyon trendleri, 2020’nin renk trendlerinden farklı olarak, yeni tonların daha cesurca sergilendiği ve daha yaşam tarzının temel olarak alındığı bir yaklaşım tarzını benimsiyor. Şirketler, tüketicilerin ev hayatları, zihinsel talepleri ve birçok renk seçiminden ilham alan dijital etkileşimlerle aralarındaki noktaları birleştirerek yeni boya renklerini belirliyor.

Yeni bir yıl ve yeni bir renkten bahsediyorsak Pantone’un o yıl için belirlediği renkten başlamak en doğrusu olacaktır. 2021 yılı rengi olarak patone “Ultimate Gri” ve “Canlı Sarı” renklerini belirledi.

Pantone 2021 yılı rengi – Duvar boyası ve iç mimari uygulamaları. Ultimate gri-canlı sarı-illuminating

Mimari tasarımda gri rengi söz konusuysa akıllara hemen brüt beton uygulamaları gelmektedir ki bu ayrıca incelenmesi gereken bir noktadır. Bu konuyla ilgili içeriğimize şuradan ulaşabilirsiniz; Brüt beton uygulamaları

2021 yılı Pantone renkleri; ultimate gri ve canlı sarı. (Renk kodları 13-0647 ve 17-5104)

2021 trend boya renklerinde yılın renginden sonra diğer renklere geçelim…

Gri-Lila

Gri duvar boyaları her ne kadar en sade ve klasik boyalardan birisi olarak kabul edilse de (özellikle güvercin grisi) griye eklenen lila tonu, bu havayı tamamen değiştirip 2021 yılında duvarlarınızda tercih edebileceğiniz oldukça modern ince bir alternatif haline getiriyor.

Geniş Kapsamlı Duvar Boyası Renkleri-En Çok Tutulan Duvar Boya Renkleri Yazımıza Ayrıca Buradan Ulaşabilirsiniz…

Açık Kil

Yumuşak ve açık tonlardaki kil rengi duvarlar, herhangi bir odaya güneşli bir gün havası vererek, iç ferahlatıcı ve rahatlık verici bir zarafet kazandırabilir. 2021 yılı duvar rengi trendlerine göre bej kahverengi tonları vazgeçilmez olanlar için bu açık kil harika bir alternatif olabilir.


Merlot

Bazı renkler vardı ki her ortamda her şeyi kusursuz, zevkli ve zarif kılar. Merlot gibi koyu ve derin bir renk de tam olarak alanınızı şıklığı ile sarıp, zihninizde şarap içip kitap okuma isteği uyandıracaktır.

Sis Beyazı

İddialı bir renk olmayan sis beyazı, gri ve leylağın bir alt tonu, yumuşak pastel mavisi ve yeşili gibi karışımlardan ortaya çıkarılabildiği gibi, sadece hafif bir bebek mavisi tonu vurgusuyla, ortamınıza huzur getirerecek bir renk olarak tercih edilebilir.


Yanık Portakal

Yanık portakal rengi, zengin odak vurgular oluşturmak, hatta bu vurguları çeşitli küçük dozajlarda aynı renkte obje ve dekorlarla destekleyerek kışkırtıcı bir derinlik yaratmak için harika bir seçimdir. Ortamı karanfil ve hardal renkte dekorlarla 2021 yılı duvar rengi trendlerine uygun sanatsal parlak bir dokunuş elde edilebilir.

Kömür Mavisi

Kömür mavisi (charcoal blue) duvarlar evinizde, gölgeyi daha çok yönlü kılan bir yoğunluk hissettiren, ilham ve iyileştirici enerji veren bir kompozisyon ortaya çıkarır. Her ne kadar fazla yoğunluğu, koyuluğu göz korkutsa da gün ışığıyla bütünleşen ortamlarda oldukça etkileyici bir hava sezdirir.



Flamingo Pembesi

Flamingo pembesi gibi yumuşak pasteller minimalist tasarımlar için her zaman sıcak bir zemin yaratır. Yaşam alanınızda cesur bir renk trendi veya en son trend boya renkleriyle uzun vadede beklenmedik bir görünüm arıyorsanız, flamingo pembesi bir seçenek olarak değerlendirebileceğiniz “tatlış” bir renktir.

Kurşun Rengi

Süt beyaz-bej ve tüm beyaz duvarlara karşı zengin bir alternatif olan kurşun rengi, her ortamda mütevazi bir tuval sunuyor. Bu tonlarda seçebileceğiniz alternatif boya sayısında oldukça fazla seçeneğiniz de bulunuyor.  Genel olarak, güçlü bir başlangıç ​​etkisi bıraktığı bilinen kurşun rengi tonlarıyla duvarlarınızda sade ve düzenli bir hava yakalayabilirsiniz.

Canlı Mercan

Pantone 2019 yılı için, yılın rengini “Canlı Mercan”, (Pantone Living Coral) olarak tanımlamıştı.  Dolayısıyla “2021’in Trend Boya Renkleri”nden bahsederken önceki yılların renklerinden Canlı Mercandan, (Pantone Living Coral) bahsetmemek tabii ki hata olurdu.

Klasik Mavi

Pantone 2020 klasik mavi (pantone 19-4052)

Pantone’in 2020 yılı rengi ise klasik maviydi. Klasik mavi’nin tüm duvarlarda yoğun olarak kullanılması ortamı oldukça karartıcı hatta bunaltıcı yapabilir. Fakat aydınlatılması iyi sağlanmış ya da bolca ışıltılı aksesuar, ayna-avize kullanılarak oldukça şık tasarımlar ortaya çıkarılabilir. Aşağıdaki örnekte görüldüğü üzere beyaz ile birlikte kullanıldığında ise harikalar yaratılabilmektedir. Sonuçta 2020 trend boya renkleri içerisinde pantone tarafından da onaylı en trend rengimiz bu klasik mavi olmuştu.

 


Paylaş

Son Yazılar

Sismik İzolatör Nedir? Ne İşe Yarar, Maliyeti ve Fiyatları

Sismik İzolatör Nedir? Sismik İzolasyon Nedir? Deprem izolatörü olarak da adlandırılan sismik izolatör; yapılara gelen…

2 yıl önce

Hazır Beton Fiyatları-2022-Beton m3 Fiyatı C20-C25-C30-C35

Son beton fiyatları piyasadan alınan güncel m3 beton fiyatlarına göre güncellenmiştir. Ağustos 2022 ayı itibariyle…

2 yıl önce

2022 Demir Fiyatları – Güncel İnşaat Demiri Fiyatı

İnşaat demir fiyatları, inşaat maliyet hesaplarında önemli yer tutan maliyet kalemlerindendir. Demir fiyatlarının güncel piyasa…

3 yıl önce

2022 Doğrudan Temin Limiti 218.395 TL ve 72.752 TL

2022 Doğrudan Temin Limitleri - Eşik Değerler Büyükşehir belediyesi sınırları ve bunun dışındaki yerler için…

3 yıl önce

2022 Diploma İş Deneyim-İş Bitirme Hesaplama İnşaat. Müh. Mimar

20 Ocak 2022 tarihli Resmi Gazete`de yayınlanan Kamu İhale Tebliğ'ine göre 2022 inşaat mühendisi diploma…

3 yıl önce

2022 KİK Payı-On Binde Beş Limiti – 1.456.202 TL

KİK Payı Limit On binde beş olarak anılan KİK Payı Limiti 2022 yılı için açıklandı;…

3 yıl önce