Haberler

Yakında Duymaya Alışacağımız Yeni İnşaat Teknolojileri

İnşaat endüstrisi  durmadan gelişen bir sektör ve bu gelişmeler artık ev ortamları dahil her ortamda konuşulan bir konu haline geldi. Genç ve bilinçli tüketicilerin yoğunluğu yeni tekniklerin dikkat çekmesine ve talep görmesine neden oluyor.
Bu talep sektörden de yanıt aldığı sürece yeni tekniklere hakimiyetin vazgeçilmez bir konu olduğu anlaşılıyor. İşte yakında daha da aşina olacağımız 3 konu:



Alu-form İnşaat- Alüminyum Kalıp Sistemleri

Bu teknik  iç ve dış beton duvarların, kolonların, kirişlerin, döşemlerin, merdivenlerin ve yapının diğer betonarme bölümlerinin hızlı, doğru ve son derece tutarlı biçimde döşenmesini sağlayan devrim niteliğindeki bir yeniliktir. Duvar ve döşeme panellerini kesintisiz bir şekilde birleştiren entegre bir sistemdir. Bu kalıplar binanın mimari ve statik planını bir kılavuz olarak kullanarak, son derece esnek alüminyum paneller ile binanın üst yapısının tüm beton elemanları için önceden tasarlanmaktadır.

Bu teknolji elektrik ve sıhhi tesisatın, yüksek düzeyde bir tasarım verimliliği ve genel bina planının bir parçası olarak kullanılmasına kolaylık sağlar. Bu faktör, elektrik ve sıhhi tesisat arızalarının olasılığını azaltırken, bu gibi sorunlar nadir durumlarda ortaya çıktıklarında da, hızla düzeltilebilmektedir. Bu teknoloji sahada meydana gelen beklenmedik farklılıkları büyük ölçüde engellerken inşaat yapımı için en güvenli sistemlerden biri haline geliyor.

Alu-Form inşaat teknolojisinde kullanılan ekipmanlar, kullanılan diğer eski malzemelere oranla 100’lerce kat daha fazla tekrar kullanılabiliyor.

 

3D Yazıcılar

Bir yazıcı, 3D tasarımları işlemek için bir bilgisayar arabirimine bağlanır. Bir sıvı malzeme ile dolu bir ekstrüder, tasarım katmanını katman katman 3 boyutlu bir şekilde basar.
Uygulanaması zor tasarımların inşaasına imkan sağlayan bu sistem aynı zamanda sağlık ve iş güvenliği risklerini de azaltır. Bu teknoloji inşaat sektörünün geleceğinde mutlaka yer edinecektir.

 

Yeşil Yapılar-İnşaatlar

Doğa kirliliği yaratan teknoloji ve gelişmeler aynı zamanda bu kirlilikler hakkında daha fazla bilgi edinmemizi ve bilinçlenmemizi de sağlamıyor değil. Gelişen bilinç sayesinde artık insanlar nihayet yeşil ve çevre dostu proseslere yönelme eğilimi gösteriyor. Yüksek kaliteli üretim ile düşük çevresel etki arasındaki dengeyi yakalamak buradaki asıl yönelimdir.

Malum günümüz inşaat sektöründe ekonomik verimliliği en üst düzeye çıkararak rekabet ortamında tutunulabiliyor. Bu ortam da genelde sektörü doğa konusunda ihmalkarlığa sürüklüyor. Yalnız bazı teknojilerin hem cüzdanımız hem de dünyamız için faydalı olduğunun farkına varılması ve bu konuda daha hassas davranılması gerekiyor.

Güneş ışığı ve yer altı ısı kaynaklarının aktif kullanılması, yeşil çatı özelliğiyle yağmur suları ve çatıda kış aylarında eriyen kar sularının değerlendirilmesi ve kullanılması, kendi elektrik enerjisini üreten uygulamaların geliştirilmesi ve aktif şekilde kullanılması gibi uygulamaların yanında geri dönüştürülmüş uçucu kül (kömür yanmasının atık yan ürünü) hem çevre dostu hem de maliyet açısından verimli alternatifler olarak tercih edilmelidir.



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir