Şantiye Şefliği Hizmet Sözleşmesi-İnşaat Mühendisi-Mimar
Şantiye şefliği hizmet sözleşmesi, şantiye şefliği görevi üstlenecek kişilerin işverenlerle yapacakları iş anlaşmasını yazılı hale getiren sözleşmelerdir.
Şantiye şefinin üstlendiği görevi ve sorumlulukları ile işverenin sorumluluklarını imza altına aldıkları bu sözleşme yapı ruhsatı aşamasında da belediye ya da meslek odası gibi ilgili kuruluşlar tarafından da talep edilmektedir.
İnşaat mühendisleri, mimarlar ya da ilgili diğer mühendisler ile yapı müteahhitleri arasında imzalanacak 2 farklı boş şantiye şefliği sözleşmesine PDF ve WORD formatlarında sayfa sonundaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Sözleşmeyi doldururken rehber ve örnek olması açısından aşağıda doldurulmuş örnek şantiye şefliği sözleşmesini inceleyebilirsiniz. (Görsele tıklayarak büyütebilirsiniz.)

İki farklı sözleşme alternatifi ile ayrı ayrı PDF-WORD formatlarında sözleşmeler;
Şantiye Şefliği Sözleşmesi İnşaat Mühendisi, Mimar için
Şantiye Şefliği Hizmet Sözleşmesi – 1 (PDF)
Şantiye Şefliği Hizmet Sözleşmesi – 1 (Word)
Şantiye Şefliği Hizmet Sözleşmesi – 2 (PDF)
Şantiye Şefliği Hizmet Sözleşmesi – 2 (Word)
Sözleşmenin yanında ilgili idarelere verilmek üzere şantiye şefliği taahhütnamesi de hazırlanmaktadır. bu taahhütnameye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:
İnşaat Mühendisleri Odası ya da Mimarlar Odası’ndan Şantiye Şefliği Oda Kayıt Belgesi alırken de bu hizmet sözleşmesi kullanılmaktadır. Online olarak oda kayıt belgesi düzenlenirken meslek odası sistemine girilen bilgiler doğrultusunda sistem şantiye şefliği sözleşmesini otomatik olarak doldurup imzaya hazır çıktı alınacak şekilde de verebilmektedir. Fakat sistemde yaşanan karakter uyumsuzlukları ve sözleşmenin sisteme giriş yapılmadan önce hazırlanması gerekliliği gibi nedenlerle yukarıda verilen sözleşmeler hazırlanıp sisteme yüklenebilmektedir. (İMO’dan Online Belge Nasıl Alınır? Şantiye Şefliği-Oda Kayıt Belgesi vd.)
Şantiye şefi aynı zamanda yapının müteahhidi ise yine de bu sözleşme doldurulmalı mıdır?
Merhaba,
Belediye ya da ilgili kuruma bağlı olsa da genelde noterden hem şantiye şefi hem de müteahhit olunduğunu, işin takibinin şahsen yapılacağını belirten bir taahhütname isteniyor. Sözleşme ise müteahhit şirket, şantiye şefi şahıs olduğunda söz konusu olabiliyor. Kısaca bu konuda ilgili kurumun isteği doğrultusunda hareket ediliyor.