Sinterflex Kaplama Nedir?
Sinterflex 3 mm kalınlığında 1m x 3m boyutlarında esnek seramik kaplama levhalarıdır. Her türlü uygulamalar için proje ölçülerine göre kesilip uygulanabilme özelliğine sahip bu malzemenin 1 m2’si yaklaşık olarak 7 kg’dır.
1mx3mx3mm boyutlarındaki levhalarının dışbükey esneklik yarıçapı 5.5m’dir ve ketegori 0 yani ateşe tamamen dayanıklı, alev almaz ve yanmaz niteliktedir. Yüzeyindeki koruyucu sır tabakası ve porselen yapısı sayesinde en güçlü kimyasallara karşı dayanıklı olmasına karşın standart cam ve seramik kesicilerinve bilgisayar kontrollü otomatik kesme ve delme makineleri ile istenen imalat ölçülerine göre kesilebilir ve delinebilir.
Sinterflex kaplamaların düzgün, kir tutmayan yüzeyi su ve diğer temizlik ürünleri ile kolayca temizlenebilir ve leke tutmaz. Boya kalemi, keçeli kalem ve tahta kalemi yazıları kolayca silinir ve temizlenir. Geleneksel seramik üretim süreçleriyle karşılaştırıldığında gaz ve toz emisyonu 20 kat, CO2 emisyonu ise 1000 kat daha azdır. Isı iletkenlik kat sayısı W/mk 1.2, Nem genleşmesi %0’dır.
1m x 3m x 3mm’lik levha boyutlarının yanında;
3MM KALINLIK
1m x 1m x 3mm
0.5m x 3m x 3mm
0.5m x 1.5m x 3mm
0.5m x 1m x 3mm
0.5m x 0.5m x 3mm
0.2m x 1.5m x 3mm
0.05m x 1m x 3mm
5MM KALINLIK
1m x 1m x 5mm
0.5m x 3m x 5mm
0.5m x 1.5m x 5mm
0.5m x 1m x 5mm
0.5m x 0.5m x 5mm
0.2m x 1.5m x 5mm
0.05m x 1m x 5mm gibi diğer standart boyutları da bulunmaktadır.
Mat, parlak ve kaymaz olmak üzere farklı yüzey alternatifine sahip olanrf Sintelex malzemeler birçok farklı renkte de uygulanabilmektedir.
Sinterflex yapı sektöründe uygun çözümler üreten bir malzemedir. Kolaylıkla delinebilmesi ve istenilen her ebatta kesilebilmesi, uygulama kolaylığı, ateşe dayanıklılık ve hafiflik özellikleri sayesinde iç mekan duvar ve zemin sistemleri, dış cephe kaplamaları ve yükseltilmiş zeminler, separasyon panelleri, mobilya uygulamaları, hijyenik alanlar, endüstriyel cephe kaplamaları, tezgahlar ve modüler yapılar gibi özel projelerin uygulanmasında da elverişlidir.
Düz Sıva Üzeri Yapıştırma, Alçı Sıva Üzeri Yapıştırma, Alçıpanel Giydirme Duvar Üzeri Yapıştırma, Alçıpanel Bölme Duvar Üzeri Yapıştırma, Boyalı Yüzeyler Üzeri Yapıştırma, Seramik Kaplı Yüzeyler Üzeri Yapıştırma, Gaz Beton Yüzeyler Üzeri Yapıştırma, Fugalı Sistem (Mekanik), Zemin Uygulamaları için Sinterflex malzemeler kullanılabilmektedir.
Sinterflex-Esnek Seramik Uygulama;
Yerinde alınan röleveye uygun şekilde Sinterflex panel yerleşim projesi, uygun detaylar doğrultusunda çizilir.
Hazırlanan projeye uygun olarak cephe düzlemine ankrajlar uygulanıp düşey taşıyıcı alüminyum T profiller cephe düzleminin yaklaşık 8-15 cm önünde cıvata ve somun ile ankrajlar üzerine sabitlenir. Taşıyıcı alüminyum klipsler, T profillerin üzerine projede belirtilen yatay akslarda vida ile sabitlenir ve klipsler üzerindeki fitil yuvasına fitil takılır.
Projeye uygun olarak ebatlanmış ve arka kısımlarına alüminyum askı profilleri lamine edilmiş Sinterflex levhalar taşıyıcı klipslere asılır. 3 – 6mm düşey derzlerle uygulanır.
Seramik uygulamalarında olduğu gibi zemin ve duvar yüzeylerine yapıştırıcı ile de tatbik edilebilirken, uygulama kolaylığı açısından hata yapılma ihtimali düşük bir malzeme olduğundan profesyonel bir işçilik ve malzemeye gereksinim duyulmaz.
Sinterflex, Esnek Seramik olarak da bilinmektedir;
Sinterflex-Esnek Seramik
Dünyada esnek seramik üretimi ilk defa Türkiye’de yapılmıştır. 2005 yılında Çanakkale Seramik tarafından üretilen bu ürün, özel yapısı sayesinde mimari alanda birçok yerde kullanılmaktadır. Neredeyse her türlü yüzeye uygulanabilmesi sayesinde çok kullanışlı bir malzemedir. Genel yapısı ve arka kısmına sürülen özel cam elyaflı bir madde sayesinde ürünün iki uç kısmı kıvrılarak birbirine değebilmektedir. Sinterflex-Esnek Seramik Türkiye’de tek parçada üretilen en büyük seramik levha olma özelliğini de taşımaktadır.
Mimari yapılarda, hem iç mekân da hem de dış mekân alanlar için üretilmiş Sinterflex-Esnek Seramiğin, özellikleri sayesinde çok verimli ve kullanışlı bir yapı malzemesi olduğu görülmektedir. Türkiye’de geliştirilip üretiliyor olması sebebi ile dünyanın birçok noktasına ülkemizden ithal edilmektedir. Bu da seramik üretimi konusunda ülkemizin ne kadar geliştiğini göstermektedir. Esnek seramik malzeme sadece mimari bir yapı ürünüdür. Mimari dışında başka bir sektörde kullanılmamaktadır. Başka sektörler için kullanılmıyor olsa da ürünün kendi içindeki çeşitliliği çok fazladır. Birçok desen ve farklı efekt üzerine uygulana bilmektedir. Mimarinin birçok alanında kullanılan Sinterflex-Esnek Seramik, iç mekanda laboratuvar tezgâhlarında, hastanelerin yer ve duvar kaplamalarında, metro istasyonlarında, dış mekanlarda ise bina cephelerinde kullanılmaktadır. Türkiye’de birçok konut, hastane ve toplu ulaşım projesinde kullanılmış olsa da Sinterflex-Esnek Seramiğin maliyetinin yüksek olması nedeni ile porselen seramik ürünler kadar talep görmemektedir.
Merhaba. Sinterfleks seramik kaplamalarla ilgileniyorum.Elimizde projeler var.Lutfen bize sinterfleks
fiyat listesini gonderin , ben deyerlendirme aparim ,eger uykunsa ben sizden malzeme sifarslerim.
MERHABA
SİPARİŞ ETTİĞİMİZ SİNTERFLEXLER KENDİ İÇİNDE UYUMSUZLUK GÖSTERİYOR, MAT SİYAH OLARAK ALDIĞIMIZ ÜRÜN SİYAH KENDİ İÇİNDE TON FARKI OLUŞTURUYOR YA DA GÜNEŞ ALAN BÖLGE VE ALAMAYAN BÖLGE OLARAK YÜZEYDE BU GÖRÜNTÜ NORMAL Mİ?