İnşaat MühendisiMimarlık

2020 Yılı İnşaat Mühendisi-Mimar Asgari Ücreti

2020 Yılı Mühendis-Mimar Asgari Ücretleri Açıklandı

Mühendis, mimar ve şehir plancıları için Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği bilindiği üzere her sene asgari bir maaş tutarı belirlemektedir.

(2021 Yılı Mühendis Mimar Asgari Maaşı 5.750 TL olarak açıklandı. Detaylara buradan ulaşabilirsiniz)

“2020 Mühendis Asgari Maaşı Ne Kadardır?”

“2020 Mimar Asgari Maaşı Ne Kadardır?”

“Asgari Mühendis, Mimar Maaşı Ne Kadardır?”

“İnşaat mühendisi, Mimar en az maaşı 2020”

2020 yılı için TMMOB Yönetim Kurulu tarafından alınan karar uyarınca Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Asgari Ücreti  5000 TL olarak belirlendi.

6235 Sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Kanunu hükümlerine dayanarak, Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Asgari Ücreti tespit edilmektedir. (Brüt maaş=kesinti yapılmamış, kesintisiz toplam tutardır.)

TMMOB Yönetim Kurulu’nun 22 Kasım 2019 tarihli toplantısında “Ücretli çalışan mühendis, mimar ve şehir plancıları için 2020 yılı ilk işe giriş bildirgesinde baz alınacak asgari brüt ücretin 5000 TL olarak belirlenmesine; Odalarınca belgeli çalışmanın koşul olduğu uzmanlık alanlarında, mesleki deneyimin arandığı alanlarda, şantiye şefliği, sorumlu müdürlük, iş güvenliği uzmanlığı, yapı denetim elemanı, daimi nezaretçi, uzak yol kaptanlığı vb. hizmetlerde asgari ücret uygulanmayacağını, bu durumda olan mühendis, mimar, şehir plancılarının ücretlerinin alınan sorumluluk gereği belirlenen asgari ücretinin üzerinde olmasına” karar verildi

Geçen Yıl “Mühendis-Mimar Asgari Ücreti Ne kadardı?”

2018 yılında bu tutar 3750 TL iken bu tutar 2019 yılında 4500TL olarak açıklanmıştı, 2020 yılı için açıklanan tutar olan 5000 TL ile yaklaşık %11’lik bir artış yapılmış oldu.

Mühendis ve mimarların asgari mühendis-mimar maaşının altında çalışmaması, meslektaşlarını bu konularda bilgilendirmesi ve uyarması meslekleri adına gerçekleştirecekleri önemli görevdir.




3 thoughts on “2020 Yılı İnşaat Mühendisi-Mimar Asgari Ücreti

  • Yasin

    BU YAZIDA TMMOB 2020 YILI MÜHENDİS VE MİMARLAR İÇİN TESPİT EDİLEN ASGARİ ÜCRETİ AÇIKLADI DİYE YAZIYOR KAÇ MÜHENDİS MİMAR BUÜCRETİ ALIYOR BUNUN DENETİMİNİ KİM YAPIYOR İŞ YERİ AÇAN MÜHENDİS VEYA MİMARDAN ODA AİDAT LARINI ALIYORSUNUZ BİR İŞ YERİNDE ÇALIŞAN MÜHENDİS VEYA MİMAR ÇALIŞTIKLARI İŞ YERLERİNDE KAÇ LİRA MAAŞ ALIYOR BUNDAN HABERİNİZ YOK TUZUNUZ BU TMMOB NE İŞE YARIYOR ONUDA ANLAMIŞ DEĞİLİM AZ PARAYA ÇALIŞMAYI BABASINDAN HARÇLIK ALAN KAÇ MİMAR VEYA MÜHENDİS VAR BİLİYORMUSUNUZ ARAŞTIRMACI OLUN PROTOKOLLERİ GEZMEYİ TAKİBE EDİN BU KONULARI BAKALIM NE TÜR BİLGİLERE ULAŞACAKSINIZ

    Yanıtla
    • Musti

      Dostum, kesinlikle haklısın. Kime göre, neye göre belirlenmiş bu maaş. Zannetmiyorum ki bu miktarı veren bir kurum ya da iş yeri var mıdır. Kesinlikle denetim yapılması ve yaptırım uygulanması gerekiyor. Ama nerde…

      Derdimiz tabii ki rakamlara takılmak değil ama herşeyin de bir hakkı, hukuku olması lazım. Mimarlık, peyjaz mimarlığı ve mühendislik gibi zor meslek alanlarının çalışanları maalesef hakettikleri yerlerde değiller. Bu durum, tamamen ülkemizdeki koşullardan kaynaklanmakta. Gelecekte de pek düzeleceğini zannetmiyorum, zira bir peyzaj mimarı olarak mesleğimi, edinimlerimi hakkıyla icra edemiyorum ve karşılığını da bu zamana kadar tam olarak alamadım.

      Allah hayırlısını versin diyelim. Herkesin hakkında hayırlısı neyse o olsun.

      Yanıtla
      • Emine Güvey

        Evet çok doğru beyfendi hak veriyorum çünki doğal orantı da şaşılacak bi durum söz konusu ilerlemeleri gerekti çok geç kalsalardra iyi maaş değil tabi size bize göre bence o maaş artması olması gerekir di besbin den başlayan mühendis vemimar maaşı asgarisi dönem tekstil benim işimde hala çalışırım fakat maaş üzüyor bizi bi ay bitirmeden para bitiyor ne bişey almasamda üstelik tek kişiyim ben.. Ama bu insanlar colukcocuk gecindiriyo ve itibarlı olalım lütfen açık konuşma k gerekirse bizim Türk milleti nde mi var bu aptallık bunlar dış ülkeye bi baksınlar çalışana insana ne kadar değer veriyo bi bilsen bizim kiler hala neyin peşindeler anlamadım hala mı!! Ezilip bukukulmedeler kardeşim Allah a eğilin gevura değil o gevur seni ezmeye çalışıyor sa sen boyun eğme kalkın!! Uyann eyy Müslim kardeş nereye gidiyo bu millet açlıkla mücadele eden bi çok insan var yetim çorabı yok kendi alıyor 10 20 bin cepte geziyor ooh senin umrundamı bu devlet aç evlenecek para yok evlenemiyo Hee bunun hesabını Allah sorar azaptan korkun ve milletin egemenlik ve üstünlüğünü koruyun lütfen kayıtsız şartsız milletindir… ⚄

        Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir